Liberalen beknotten keuzevrijheid in lager onderwijs

Op 25 april 2019, over deze onderwerpen: Jeugd en onderwijs

Liberalen beknotten keuzevrijheid in lager onderwijs !!
 
Dit is eigenlijk het enige dat we kunnen vaststellen met de beleidsbeslissing om het gemeentelijk onderwijs stop te zetten in de deelgemeente Staden.
Een parel aan de kroon van de gemeente wordt afgestoten. Eerste beleidsdaad is opdoeken. Een liberale beleidsploeg die keuzevrijheid beknot !
Enkel de N-VA blijft bij zijn  verkiezingsbelofte : keuzevrijheid inzake onderwijs.  De huidige beleidsploeg gooit al de eerste verkiezingsbelofte in de vuilbak.

Het aanbieden van de faciliteiten voor onderwijs is een kerntaak van de gemeente.    
Destijds werd gekozen om de garantie in te bouwen voor het behoud van dit waardevol gemeentelijk onderwijs. Met het inrichten van kleuter en de eerste drie jaar lager.
Met meer dan een  verdubbeling van het aantal kleuters in 2 jaar tijd is duidelijk dat de inwoners van Staden het aanbod weten te waarderen.
Spijtig dat er geen voldoende kansen en tijd worden gegund om de gemeenteschool in Staden een  blijvende zekerheid te gunnen voor de toekomst.
 
N-VA vreest dat dit de aanzet is tot een saneringsoperatie binnen de gemeente. Wat met de Buitenschoolse Kinderopvang, wat met de bestaande infrastructuur ?  
Waarom onderwijs afbouwen? Waarom zou een gemeente niet kunnen, wat een ander wel kan?
Het is kwestie om te geloven in je leerkrachten en directie, maar meer nog in de ouders en de kinderen die hun vertrouwen geven aan het gemeentelijk onderwijs.
En dat vertrouwen en respect wordt hier sterk geschonden door deze beleidskeuze en de wijze van participatie in dit belangrijke aspect van gemeentelijk beleid.
Stadenaars verdienen beter.   

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is